![]() |
به گزارش خبرنگار «انرژی نیوز»، یکسال سردرگمی، بیش از 365 روز نامهنگاری و پاسکاری یککار ساده بین وزیران مختلف دولت، اقتصاد، بانک مرکزی، امور خارجه و ...، ماجرا آن قدر پیچیده و مبهم شده بود که رئیس جمهوری، از «اسحاق جهانگیری» معاون اولش خواسته بود شخصا برای حل این مشکل وارد گود شود، درست در روزهایی که همه ژنرالهای دولت به یک بنبست تمام عیار فکری رسیده بودند، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با یک تصمیم ساده و البته ابتکاری به قائله خاتمه داد.
ماجرا چه بود؟، شرکت ملی نفتکش ایران چند سال قبل از یک شرکت آسیایی چندین فروند کشتی نفتکش خریداری کرده بود که با اعمال تحریمهای غیرقانونی آمریکا و محدودیتهای مختلف مالی و بانکی انتقال ارز از ایران به کشور آسیایی، پرداخت اقساط به عقب افتاده بود به طوریکه با انباشتگی اقساط رقمی بیش از 260 میلیون دلار شرکت آسیایی بابت اقساط کشتیهای نفتکش طلب داشت و روزی نبود که سفیر، وزیر و نماینده تام الاختیار این کشور آسیایی برای مطالبه اقساط معوق دلاری مسافر تهران نشوند.
بدهیها و سرسید اقساط به یک طرف، روابط راهبردی «تهران» با این کشور آسیایی موجب شده بود که بین وزارتخانههای مختلف اقتصاد، امور خارجه، بانک مرکزی تا دفتر معاون اول رئیس جمهور هر روز مکاتبه و مذاکره انجام شود که این پول را چگونه به طرف آسیایی باید پرداخت کنیم؟ سناریوهای مختلفی روی میز میرفت اما نه مسئولی شجاعت و جسارت امضا را داشت و نه سرانجامی در انتظار اجرای پیشنهادهای مریخی در شرایط تحریم وجود داشت.
یکسال تمام مذاکره و مکاتبه به بنبست رسیده بود تا آنجایی که مسئولان شرکت ملی نفتکش در نشستی موضوع را با مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مطرح کردند و در نهایت «مسعود کرباسیان» با یک تصمیم ابتکاری در مدت زمان چند روز به قائله پایان داد. با این تصمیم ساده بدهیها و اقساط معوق به شرکت آسیایی طلبکار شرکت ملی نفتکش پرداخت شد و اعضای کابینه دولت نفسی به راحتی کشیدند که حضور یک «وزیر» آن هم در شرکت ملی نفت ایران چقدر خیر و برکات به همراه دارد.
«کرباسیان» اهل مصاحبه با رسانهها نیست و به دلیل شرایط تحریم، امکان تشریح پیشنهاد طلایی و راهبردی «او» برای حل مشکل شرکت ملی نفتکش به نوعی خیانت در امانت است اما حتی طرفداران دو آتشه «کرباسیان» هم دوسال قبل تصور نمیکردند او در شرکت ملی نفت ایران اسباب چه خیر و برکاتی برای صنعت نفت خواهد شد ...
نفت,انرژی,